Stek z rekina

Czas przygotowania: 30 min
Potrawa dla: 2 osób
Składniki
Stek z rekina ok. 300 g
1 łyżeczka soku z cytryny
1 łyżeczka pieprzu cytrynowego
1 łyżeczka oregano
sól
masło klarowane
Wykonanie
Rekina z obu stron nacieramy solą, sokiem z cytryny, pieprzem cytrynowym i oregano.

Zostawiamy na kilkanaście minut w lodówce.

Na małej patelni rozgrzewamy masło klarowane. Wrzucamy rybę, zmniejszamy ogień. Smażymy ok. 5 min., po czym przekładamy na drugą stronę i smażymy kolejne 5 minut.

Gotowe!


Pasujące dodatki
Smacznego
X
Przelicznik wag
Tutaj możesz przeliczyć wagi i miary na pojemność standardowych naczyń kuchennych. Jest to pomocne narzędzie zawsze wtedy, kiedy nie mamy przy sobie wagi kuchennej, ponieważ wagi w przepisach są prezentowane na różne sposoby i nie zawsze wiemy ile np. bułki tartej mieści się w szklance.
1. Wybierz produkt
2. Ile i typ jednostki
3. Przelicz na