• Stek z rekina ok. 300 g
• 1 Å‚yżeczka soku z cytryny
• 1 Å‚yżeczka pieprzu cytrynowego
• 1 Å‚yżeczka oregano
• sól
• masÅ‚o klarowane
Wykonanie
Rekina z obu stron nacieramy solÄ…, sokiem z cytryny, pieprzem cytrynowym i oregano.
Zostawiamy na kilkanaście minut w lodówce.
Na małej patelni rozgrzewamy masło klarowane. Wrzucamy rybę, zmniejszamy ogień. Smażymy ok. 5 min., po czym przekładamy na drugą stronę i smażymy kolejne 5 minut.
Tutaj możesz przeliczyć wagi i miary na pojemność standardowych naczyń kuchennych. Jest to pomocne narzędzie zawsze wtedy, kiedy nie mamy przy sobie wagi kuchennej, ponieważ wagi w przepisach są prezentowane na różne sposoby i nie zawsze wiemy ile np. bułki tartej mieści się w szklance.