Ryż smażony przygotowujemy według mojego przepisu z linku powyżej.
Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy warzywa, solimy. Smażymy na największym ogniu nie dłużej niż 5 minut. Mają się tylko rozmrozić i odparować - muszą pozostać twardawe w środku, prawie surowe. Gdy są już gotowe dorzucamy je do smażonego ryżu.
Filet kroimy w paseczki i przyprawiamy. Na patelni po warzywach rozgrzewamy olej i smażymy kurczaka - na dużym ogniu i krótko (max. 5 min.). Dokładamy do ryżu i warzyw.
Pora kroimy w półkrążk i dorzucamy do całości. Przesmażamy wciąż mieszając na dużym ogniu 5 minut.
Smacznego
X
Wyszukaj
X
Przelicznik wag
Tutaj możesz przeliczyć wagi i miary na pojemność standardowych naczyń kuchennych. Jest to pomocne narzędzie zawsze wtedy, kiedy nie mamy przy sobie wagi kuchennej, ponieważ wagi w przepisach są prezentowane na różne sposoby i nie zawsze wiemy ile np. bułki tartej mieści się w szklance.