Przygotowujemy warzywa: pieczarki i czosnek siekamy w cienkie plasterki, szarotkę w cienkie półplasterki, marchewkę obieramy i robimy z niej wstążeczki za pomocą obieraczki, szczypiorek siekamy.
Wątróbkę oczyszczamy i kroimy na plasterki po ok. 3 mm grubości.
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy wątróbkę. Uwaga, pryska! Po ok 5 minutach posypujemy paprykami, pieprzem i solą, przesmażamy tak jeszcze chwilę i wrzucamy wszystkie warzywa. Przesmażamy chwilę mieszając, po czym wlewamy sos sojowy i ostrygowy oraz wodę. Pozwalamy płynom odparować, cały czas mamy duży gaz i mieszamy.
Wsypujemy ugotowany ryż, całość przesmażamy jeszcze minutę i zajadamy.
Smacznego
X
Wyszukaj
X
Przelicznik wag
Tutaj możesz przeliczyć wagi i miary na pojemność standardowych naczyń kuchennych. Jest to pomocne narzędzie zawsze wtedy, kiedy nie mamy przy sobie wagi kuchennej, ponieważ wagi w przepisach są prezentowane na różne sposoby i nie zawsze wiemy ile np. bułki tartej mieści się w szklance.