• 1 mały ogórek szklarniowy
• 5 rzodkiewek
• 2 ząbki czosnku
• 1 duży jogurt grecki
• sól
Wykonanie
Ogórka myjemy, nie obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Odkładamy do miseczki, solimy.
Rzodkiewki również myjemy i ścieramy na drobnej tarce. Dokładamy do ogórka i również solimy.
Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę lub ścieramy na drobnej tarce, dokładamy do jogurtu.
Ogórka i rzodkiewkę lekko odciskamy i łączmy z czosnkowym jogurtem. Dosalamy do smaku.
Smacznego
X
Wyszukaj
X
Przelicznik wag
Tutaj możesz przeliczyć wagi i miary na pojemność standardowych naczyń kuchennych. Jest to pomocne narzędzie zawsze wtedy, kiedy nie mamy przy sobie wagi kuchennej, ponieważ wagi w przepisach są prezentowane na różne sposoby i nie zawsze wiemy ile np. bułki tartej mieści się w szklance.