Sos tatarski

Czas przygotowania: 10 min
Potrawa dla: wielu osób
Składniki
10 marynowanych pieczarek
5 ogórków korniszonych
1 mała czerwona cebulka
3 jajka
1 szklanka majonezu
2 łyżki musztardy
sól
pieprz
Wykonanie
Pieczarki i ogórki ścieramy na tarce o dużych oczkach lub bardzo drobno kroimy.

Cebulkę drobno siekamy.

Jajka gotujemy, studzimy, obieramy i ścieramy na tarce od drobnych oczkach.

Wszystkie powyższe składniki mieszamy z majonezem i musztardą, posypujemy pieprzem i solą i mieszamy.


Smacznego
X
Przelicznik wag
Tutaj możesz przeliczyć wagi i miary na pojemność standardowych naczyń kuchennych. Jest to pomocne narzędzie zawsze wtedy, kiedy nie mamy przy sobie wagi kuchennej, ponieważ wagi w przepisach są prezentowane na różne sposoby i nie zawsze wiemy ile np. bułki tartej mieści się w szklance.
1. Wybierz produkt
2. Ile i typ jednostki
3. Przelicz na