• 3 łyżki majonezu
• 150 g jogurtu greckiego
• skórka starta z małej cytryny
• 1 łyżeczka posiekanego koperku
• 1/2 łyżeczki pieprzu cytrynowego
• 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
• 1/2 łyżeczki imbiru
• 1/2 łyżeczki curry
• sól
Wykonanie
Wykonanie jest banalne. Po prostu wszystkie składniki sosu dokładnie mieszamy. Gotowy sos schładzamy w lodówce.
Świetnie pasuje do krewetek, paluszków krabowych i przekąsek warzywnych.
Smacznego
X
Wyszukaj
X
Przelicznik wag
Tutaj możesz przeliczyć wagi i miary na pojemność standardowych naczyń kuchennych. Jest to pomocne narzędzie zawsze wtedy, kiedy nie mamy przy sobie wagi kuchennej, ponieważ wagi w przepisach są prezentowane na różne sposoby i nie zawsze wiemy ile np. bułki tartej mieści się w szklance.