Sos cytrynowo-pieprzowy

Czas przygotowania: 10 min
Potrawa dla: wielu osób
Składniki
3 łyżki majonezu
150 g jogurtu greckiego
skórka starta z małej cytryny
1 łyżeczka posiekanego koperku
1/2 łyżeczki pieprzu cytrynowego
1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
1/2 łyżeczki imbiru
1/2 łyżeczki curry
sól
Wykonanie
Wykonanie jest banalne. Po prostu wszystkie składniki sosu dokładnie mieszamy. Gotowy sos schładzamy w lodówce.

Świetnie pasuje do krewetek, paluszków krabowych i przekąsek warzywnych.


Smacznego
X
Przelicznik wag
Tutaj możesz przeliczyć wagi i miary na pojemność standardowych naczyń kuchennych. Jest to pomocne narzędzie zawsze wtedy, kiedy nie mamy przy sobie wagi kuchennej, ponieważ wagi w przepisach są prezentowane na różne sposoby i nie zawsze wiemy ile np. bułki tartej mieści się w szklance.
1. Wybierz produkt
2. Ile i typ jednostki
3. Przelicz na