Sos chrzanowy

Czas przygotowania: 10 min
Potrawa dla: wielu osób
Składniki
5 łyżek tartego chrzanu
5 łyżek majonezu
5 łyżek kwaśnej śmietany
1 jajko
sól
Wykonanie
Kupuję tarty chrzan na targu. Nie polecam używania chrzanu typu "śmietankowy" - ma sporo dodatków, często sztucznych i sos z niego nie będzie tak smaczny jak z naturalnego.

Jajko gotujemy, studzimy, obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach, dodajemy chrzan, majonez, śmietanę i solimy do smaku.


Smacznego
X
Przelicznik wag
Tutaj możesz przeliczyć wagi i miary na pojemność standardowych naczyń kuchennych. Jest to pomocne narzędzie zawsze wtedy, kiedy nie mamy przy sobie wagi kuchennej, ponieważ wagi w przepisach są prezentowane na różne sposoby i nie zawsze wiemy ile np. bułki tartej mieści się w szklance.
1. Wybierz produkt
2. Ile i typ jednostki
3. Przelicz na