Sałatka z tuńczyka

Czas przygotowania: 20 min
Potrawa dla: wielu osób
Składniki
1 puszka tuńczyka w oleju
1 puszka kukurydzy
3 jajka
1 cebula
1/2 paczki ryżu (50 g)
6 łyżek majonezu
pieprz czarny
sól

Wykonanie
Gotujemy ryż w osolonej wodzie. Potrzebujemy pół paczuszki. Studzimy.

Jajka gotujemy na twardo. Też studzimy.

Odsączamy kukurydzę, wrzucamy do miski.

Cebulę kroimy w drobną kosteczkę, dokładamy do kukurydzy.

Tuńczyka wraz z olejem dokładamy do miski i rozdrabniamy widelcem.

Pokrojone w kostkę jajka i ryż dokładamy do sałatki.

Lekko solimy i posypujemy pieprzem, dokładamy majonez, mieszamy.

Gotowe!


Pasujące dodatki
Pieczywo, najlepiej pszenne i z chrupiącą skórką :)
Smacznego
X
Przelicznik wag
Tutaj możesz przeliczyć wagi i miary na pojemność standardowych naczyń kuchennych. Jest to pomocne narzędzie zawsze wtedy, kiedy nie mamy przy sobie wagi kuchennej, ponieważ wagi w przepisach są prezentowane na różne sposoby i nie zawsze wiemy ile np. bułki tartej mieści się w szklance.
1. Wybierz produkt
2. Ile i typ jednostki
3. Przelicz na