Sałatka z surimi

Czas przygotowania: 10 min
Potrawa dla: wielu osób
Składniki
1 op. paluszków surimi
1 duży świeży ogórek
1 puszka kukurydzy
1 pęczek koperku
5 łyżek majonezu
sól
Wykonanie
Paluszki surimi rozmrażamy i kroimy na kawałki po ok. 1/2 cm. Wrzucamy do miski.

Kukurydzę odcedzamy i dokładamy do surimi.

Ogórka obieramy, kroimy wzdłuż na połowę i wydrążamy łyżeczką środek. Musimy się go pozbyć, gdyż w przeciwnym razie sałatka będzie za mokra. Kroimy ogórka w kosteczkę wielkości kukurydzy i dorzucamy do miski.

Z pęczka koperku odkładamy jedną gałązkę do ustrojenia a resztę drobno siekamy i dokładamy do reszty.

Do całości dodajemy majonez i solimy do smaku.

Gotowe!


Smacznego
X
Przelicznik wag
Tutaj możesz przeliczyć wagi i miary na pojemność standardowych naczyń kuchennych. Jest to pomocne narzędzie zawsze wtedy, kiedy nie mamy przy sobie wagi kuchennej, ponieważ wagi w przepisach są prezentowane na różne sposoby i nie zawsze wiemy ile np. bułki tartej mieści się w szklance.
1. Wybierz produkt
2. Ile i typ jednostki
3. Przelicz na