Paluszki surimi rozmrażamy i kroimy na kawałki po ok. 1/2 cm. Wrzucamy do miski.
Kukurydzę odcedzamy i dokładamy do surimi.
Ogórka obieramy, kroimy wzdłuż na połowę i wydrążamy łyżeczką środek. Musimy się go pozbyć, gdyż w przeciwnym razie sałatka będzie za mokra. Kroimy ogórka w kosteczkę wielkości kukurydzy i dorzucamy do miski.
Z pęczka koperku odkładamy jedną gałązkę do ustrojenia a resztę drobno siekamy i dokładamy do reszty.
Do całości dodajemy majonez i solimy do smaku.
Gotowe!
Smacznego
X
Wyszukaj
X
Przelicznik wag
Tutaj możesz przeliczyć wagi i miary na pojemność standardowych naczyń kuchennych. Jest to pomocne narzędzie zawsze wtedy, kiedy nie mamy przy sobie wagi kuchennej, ponieważ wagi w przepisach są prezentowane na różne sposoby i nie zawsze wiemy ile np. bułki tartej mieści się w szklance.