Racuchy z jabłkami

Czas przygotowania: 20 min
Potrawa dla: 4 osób
Składniki
Ciasto:
2 szkl. mąki
2 szkl. mleka
2 jajka
2 łyżki cukru
1 paczka cukru wanilinowego
1 łyżeczka cynamonu
1 szczypta soli
1/2 łyżeczki sody

2 jabłka
olej (do smażenia)
cukier puder (do posypania)
Wykonanie
Jabłka obieramy i kroimy na cienkie plasterki wydrążając gniazda nasienne.

Jajka miksujemy, dolewamy mleko i pozostałe składniki. Dorzucamy jabłka.

Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Podajemy posypane cukrem pudrem.


Pasujące dodatki
Szklanka soku jabłkowego do popicia idealnie komponuje się ze smakiem jabłek z racuchów.
Smacznego
X
Przelicznik wag
Tutaj możesz przeliczyć wagi i miary na pojemność standardowych naczyń kuchennych. Jest to pomocne narzędzie zawsze wtedy, kiedy nie mamy przy sobie wagi kuchennej, ponieważ wagi w przepisach są prezentowane na różne sposoby i nie zawsze wiemy ile np. bułki tartej mieści się w szklance.
1. Wybierz produkt
2. Ile i typ jednostki
3. Przelicz na