Niezbyt drobny makaron gotujemy w osolonej wodzie.
Parówki kroimy po skosie w plasterki grubości ok. 3 mm. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy plasterki paróweczek. Posypujemy mąką i przesmażamy minutę mieszając. Wlewamy wodę i dokładnie mieszamy. Kiedy się zagotuje zmniejszamy gaz, wrzucamy vegetę lub kostkę rosołową, koncentrat i keczup. Gotujemy minutkę mieszając.
Do sosu z parówkami wrzucamy odcedzony makaron, mieszamy i nakładamy na talerze.
Pasujące dodatki
Po nałożeniu na talerze możemy posypać potrawę tartym żółtym serem lub posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego
X
Wyszukaj
X
Przelicznik wag
Tutaj możesz przeliczyć wagi i miary na pojemność standardowych naczyń kuchennych. Jest to pomocne narzędzie zawsze wtedy, kiedy nie mamy przy sobie wagi kuchennej, ponieważ wagi w przepisach są prezentowane na różne sposoby i nie zawsze wiemy ile np. bułki tartej mieści się w szklance.