Owoce morza z suszonymi pomidorami i czosnkiem

Czas przygotowania: 20 min
Potrawa dla: 2 osób
Składniki
250 g mrożonych owoców morza
słoiczek suszonych pomidorów
3 ząbki czosnku
2 garście makaronu tagiatelle
natka pietruszki
sól
pieprz biały
curry
Wykonanie
Makaron gotujemy według przepisu.

Zamrożone owoce morza wrzucamy na sitko i przelewamy wrzątkiem.

Na oliwie z zalewy pomidorów podsmażamy przez minutę pokrojony w plasterki czosnek. Wrzucamy owoce morza, przyprawiamy i smażymy 5 minut. Dokładamy suszone pomidory pokrojone w paski, dusimy pod przykryciem przez 5 minut. Do całości dokładamy makaron i smażymy jeszcze 3 minuty. Podajemy posypane pietruszką.


Wskazówki
Używam mieszanki owoców morza mrożonej z Biedronki. Kosztuje niecałe 7 zł. Są w niej kalmary, małże, krewetki koktailowe i ośmiorniczki.
Smacznego
X
Przelicznik wag
Tutaj możesz przeliczyć wagi i miary na pojemność standardowych naczyń kuchennych. Jest to pomocne narzędzie zawsze wtedy, kiedy nie mamy przy sobie wagi kuchennej, ponieważ wagi w przepisach są prezentowane na różne sposoby i nie zawsze wiemy ile np. bułki tartej mieści się w szklance.
1. Wybierz produkt
2. Ile i typ jednostki
3. Przelicz na