Szynkę kroimy w paseczki, cebulkę kroimy w bardzo drobną kosteczkę.
Szynkę, ser, cebulkę i przyprawy wrzucamy do jajek i mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy olej i masło, cały czas mamy dość duży ogień. Wlewamy całość na patelnię. Rozkładamy łopatką równomiernie wszystkie składniki. Podsmażamy tak przez chwilę, aż zacznie się lekko ścinać. Wtedy składamy omlet na pół i przesuwamy do brzegu patelni. Smażymy jeszcze ok. 2-3 minuty po czym delikatnie zsuwamy na talerz.
Pasujące dodatki
Świeże pieczywo i herbata Earl Grey
Smacznego
X
Wyszukaj
X
Przelicznik wag
Tutaj możesz przeliczyć wagi i miary na pojemność standardowych naczyń kuchennych. Jest to pomocne narzędzie zawsze wtedy, kiedy nie mamy przy sobie wagi kuchennej, ponieważ wagi w przepisach są prezentowane na różne sposoby i nie zawsze wiemy ile np. bułki tartej mieści się w szklance.