Olej z puszki tuńczyka wlewamy na patelnię i rozgrzewamy. Wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulkę i szklimy.
Cukinię myjemy i kroimy w kostkę (nie obieramy). Dokładamy do cebulki i smażymy ok. 10 minut - powinna lekko zmięknąć, ale pozostać chrupiąca. Na koniec posypujemy estragonem, tymiankiem i pieprzem.
Wrzucamy pomidory wraz zalewą i tuńczyka. Całość podgrzewamy 5 minut. Solimy do smaku.
Całość rozkładamy na makaronie na talerzach i posypujemy parmezanem.
Smacznego
X
Wyszukaj
X
Przelicznik wag
Tutaj możesz przeliczyć wagi i miary na pojemność standardowych naczyń kuchennych. Jest to pomocne narzędzie zawsze wtedy, kiedy nie mamy przy sobie wagi kuchennej, ponieważ wagi w przepisach są prezentowane na różne sposoby i nie zawsze wiemy ile np. bułki tartej mieści się w szklance.