Makaron z czerwonym pesto

Czas przygotowania: 20 min
Potrawa dla: 4 osób
Składniki
6 garści makaronu
200 ml czerwonego pesto (słoiczek)
100 g żółtego sera
4 łyżki oscypka
2 łyżki oliwy
Wykonanie
Makaron gotujemy według przepisu. Ja najczęściej używam tagiatelle lub penne.

Ser żółty ścieramy na dużych oczkach, oscypka na małych.

Rozgrzewamy na patelni oliwę i wrzucamy ugotowany makaron. Smażymy 5 minut, po czym wyłączamy ogień i wrzucamy pesto. Krótko mieszamy i nakładamy na talerze. Posypujemy najpierw żółtym serem a potem oscypkiem.


Wskazówki
Zamiast oscypka możemy dodać dowolny wędzony ser.

Pesto używam kupnego lub robię je sama: Link do przepisu
Smacznego
X
Przelicznik wag
Tutaj możesz przeliczyć wagi i miary na pojemność standardowych naczyń kuchennych. Jest to pomocne narzędzie zawsze wtedy, kiedy nie mamy przy sobie wagi kuchennej, ponieważ wagi w przepisach są prezentowane na różne sposoby i nie zawsze wiemy ile np. bułki tartej mieści się w szklance.
1. Wybierz produkt
2. Ile i typ jednostki
3. Przelicz na