Skoki z królika nacieramy solą i siekanym tymiankiem i odstawiamy na godzinę (może być na dłużej).
Na patelni rozpuszczamy 3 łyżki masła i smażymy królika na średnim ogniu aż się zrumieni. Odkładamy.
Na tą samą patelnię dokładamy 2 łyżki masła i wrzucamy pokrojone w kostkę szarotki. Podsmażamy.
Wlewamy wino i dajemy mu odparować przez ok 3 minuty wciąż mieszając i zbierając z dna patelni pozostawiony przez królika smak. Dolewamy wodę i musztardę. Gdy całość się zagotuje układamy w sosie królika, mieszamy, przykrywamy i zmniejszamy gaz. Dusimy go ok. 40 minut co jakiś czas przewracając na druga stronę.
Po uduszeniu mięsa wyciągamy je, do sosu wlewamy śmietankę i zagotowujemy. Układamy w sosie królika, polewamy nim i pozwalamy mu się chwilę połączyć i nabrać smaku sosu.
Gotowe :)
Smacznego
X
Wyszukaj
X
Przelicznik wag
Tutaj możesz przeliczyć wagi i miary na pojemność standardowych naczyń kuchennych. Jest to pomocne narzędzie zawsze wtedy, kiedy nie mamy przy sobie wagi kuchennej, ponieważ wagi w przepisach są prezentowane na różne sposoby i nie zawsze wiemy ile np. bułki tartej mieści się w szklance.