Krążki cebulowe w panierce

Czas przygotowania: 20 min
Potrawa dla: 2 osób
Składniki
1 bardzo duża cebula
1 jajko
1/4 szkl. wody
1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
1/2 łyżeczki soli
2 łyżki bułki tartej
2 łyżki mąki
olej
Wykonanie
Cebule obieramy, odkrawamy korzeń i kroimy na plastry grubości ok 5 mm. Dzielimy na krążki.

Jajko roztrzepujemy z wodą, solą i czosnkiem. Krążki wrzucamy do jajecznej masy i dokładnie mieszamy.

Bułkę tartą mieszamy z mąką.

Na patelni rozgrzewamy olej (dość sporo).

Krążki cebulowe pojedynczo wyciągamy z masy jajecznej i otaczamy dokładnie mieszance mączno-bułkowej.
Smażymy z obu stron na złoty kolor.


Pasujące dodatki
Sos majonezowo-keczupowy
Smacznego
X
Przelicznik wag
Tutaj możesz przeliczyć wagi i miary na pojemność standardowych naczyń kuchennych. Jest to pomocne narzędzie zawsze wtedy, kiedy nie mamy przy sobie wagi kuchennej, ponieważ wagi w przepisach są prezentowane na różne sposoby i nie zawsze wiemy ile np. bułki tartej mieści się w szklance.
1. Wybierz produkt
2. Ile i typ jednostki
3. Przelicz na