Cebule obieramy, odkrawamy korzeń i kroimy na plastry grubości ok 5 mm. Dzielimy na krążki.
Jajko roztrzepujemy z wodą, solą i czosnkiem. Krążki wrzucamy do jajecznej masy i dokładnie mieszamy.
Bułkę tartą mieszamy z mąką.
Na patelni rozgrzewamy olej (dość sporo).
Krążki cebulowe pojedynczo wyciągamy z masy jajecznej i otaczamy dokładnie mieszance mączno-bułkowej.
Smażymy z obu stron na złoty kolor.
Pasujące dodatki
Sos majonezowo-keczupowy
Smacznego
X
Wyszukaj
X
Przelicznik wag
Tutaj możesz przeliczyć wagi i miary na pojemność standardowych naczyń kuchennych. Jest to pomocne narzędzie zawsze wtedy, kiedy nie mamy przy sobie wagi kuchennej, ponieważ wagi w przepisach są prezentowane na różne sposoby i nie zawsze wiemy ile np. bułki tartej mieści się w szklance.