Kawa mrożona czekoladowa

Czas przygotowania: 10 min
Potrawa dla: 2 osób
Składniki
100 ml espresso
200 ml mleka
1 szkl. kostek lodu
1 szkl. lodów czekoladowych
2 łyżeczki cukru
1 łyżeczka gorzkiego kakao
Wykonanie
Espresso i mleko muszą być schłodzone. Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i uruchamiamy program smoothie lub inny, który pozwoli rozkruszyć lód.

Jeśli nie mamy blendera używamy shaker'a (ew. słoika z zakrętką), tylko wcześniej musimy rozkruszyć lód (np. tłuczkiem do mięsa, wkładając lód do woreczka).

Zamiast espresso możemy wlać do blendera 100 ml zimnej wody i wsypać 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej.


Smacznego
X
Przelicznik wag
Tutaj możesz przeliczyć wagi i miary na pojemność standardowych naczyń kuchennych. Jest to pomocne narzędzie zawsze wtedy, kiedy nie mamy przy sobie wagi kuchennej, ponieważ wagi w przepisach są prezentowane na różne sposoby i nie zawsze wiemy ile np. bułki tartej mieści się w szklance.
1. Wybierz produkt
2. Ile i typ jednostki
3. Przelicz na